Elektrische afsluiters


Een elektrische afsluiter is in feite een automatisch bediende waterkraan, aangestuurd door een watermelder. Tip: maak zelf een lekkage beveiliging met de stopcontact watermelder.

Bij lekkage kan de watertoevoer automatisch worden stopgezet. Andere toepassing: automatisch bijvullen, in combinatie met een niveauregeling.

Type NO (normally open = spanningsloos open) stopt de watertoevoer bij toedienen van 230 Volt vanuit de watermelder.
Type NC (normally closed = spanningsloos gesloten) sluit watertoevoer af bij wegvallen van zijn 230 Volt voeding.
Bezig met laden...

Geschikt voor verticale en horizontale montage. De losse elektrische afsluiters (magneetventielen) zijn leverbaar voor 15 mm knelkoppeling, 1/2 duims (DN15), 3/4 duims (DN20) en 1 duims (DN25) aansluitingen met inwendige schroefdraad. Bij de 1/2" en de 3/4" afsluiters kunt u als optie 2 puntstukken met 15 mm knelkoppeling bestellen.

Een afsluiter wordt aangestuurd door een watermelder of niveauregeling. Toepassing in woonboten, woningen en andere gebouwen, bij water-verbruikende machines en in een productie omgeving.

Tip: controleer de elektrische afsluiter regelmatig. Hiermee voorkomt u dat de klep vast gaat zitten door (kalk-)aanslag. Een lekkage alarm kunt u eenvoudig testen door de sensorcontacten even tegen metaal te houden.

Het Magneetventiel-15 mm is bedoeld voor het regelen of doseren van de watertoevoer naar een vijver, zwembad, bassin of aquarium, maar ook voor sanitaire toepassingen. De klep gaat open als hij 230 Volt spanning krijgt, via bijvoorbeeld een niveau regeling.

Speciaal voor ontkalkers, koffiemachines, wasmachines, vaatwassers en kleine water verbruikende apparaten is er de Water-lekkage-afsluiter, die werkt op een batterij of netadapter.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.